De tijd voor praatjes bij de SLM moet nu voorbij zijn

surinam airways slm

Het is geen geheim dat de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) de afgelopen jaren voor tal van uitdagingen heeft gestaan.

Hoewel er enige verbetering zichtbaar is in de operaties, is het duidelijk dat deze veranderingen niet snel genoeg komen.

De combinatie van financiële problemen en politieke inmenging remt de vooruitgang af, en dat is zorgwekkend voor de toekomst van de luchtvaart in Suriname.

De oproep aan de president om de minister van Transport te overtuigen om de vluchten van American Airlines opnieuw te starten, getuigt van een gebrek aan strategisch denken en visie.

Het is niet voldoende om simpelweg te vragen om heropening van deze verbindingen; het is tijd voor een proactieve aanpak.

De president moet niet alleen deze verbindingen faciliteren, maar ook werken aan een structurele samenwerking tussen American Airlines en SLM. Dit kan niet alleen de capaciteit van onze luchtvaart verhogen, maar ook bijdragen aan de economische groei van ons land.

Wat betreft de upgrade van de luchthaven: het is tijd om actie te ondernemen in plaats van eindeloos te blijven praten.

Het toevoegen van jet bridges (slurven) zou een belangrijke stap zijn in het verbeteren van de passagierservaring.

Het moderniseren van de infrastructuur van de luchthaven is essentieel om concurrerend te blijven en het vertrouwen van zowel lokale als internationale reizigers te winnen.

Het is onacceptabel dat de enige verbinding van SLM met de internationale luchthaven in Guyana niet efficiënt genoeg is.

De huidige situatie is niet alleen frustrerend voor passagiers, maar ook schadelijk voor het imago van Suriname als bestemming.

Het is tijd voor de overheid om te erkennen dat luchtvaart geen luxe is, maar een noodzakelijke schakel voor de economische ontwikkeling van het land.

De investering in de luchtvaartsector moet prioriteit krijgen, en dat begint met het creëren van een omgeving waarin bedrijven zoals SLM kunnen floreren.

De politiek moet zich terugtrekken uit de operationele beslissingen van de luchtvaartmaatschappij en in plaats daarvan een kader scheppen waarin deze bedrijven kunnen groeien en bloeien.

De toekomst van de Surinaamse luchtvaart hangt af van beslissingen die nu genomen worden. De tijd voor praten is voorbij. Actie is vereist, en wel nu!

C. Halfhuid