Sergio Akiemboto in gesprek met jongeren over ontwikkeling en uitdagingen tijdens Ondro Oso in Sunny Point

sergio akiemboto ndp

Sergio Akiemboto, prominent lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft deze week tijdens een Ondro Oso-vergadering in de wijk Sunny Point openhartige en diepgaande gesprekken gevoerd met de aanwezige bewoners, voornamelijk jongeren.

De bijeenkomst bood een platform voor dialoog over het ontwikkelingspotentieel van Suriname en de specifieke uitdagingen waarmee de buurt te maken heeft.

Akiemboto, bekend om zijn betrokkenheid bij de gemeenschap en zijn visie op duurzame ontwikkeling, benadrukte tijdens de bijeenkomst dat de toekomst van Suriname ligt in het benutten van de capaciteiten van de jeugd.

Hij spoorde de jongeren aan om actief deel te nemen aan het ontwikkelen van hun gemeenschap en het land als geheel. “De inzet en ideeën van jongeren zijn cruciaal om Suriname verder te brengen. Het is tijd dat we samenkomen om onze krachten te bundelen voor een beter morgen.”

De focus van het gesprek lag op het potentieel dat Suriname biedt op economisch, sociaal en cultureel gebied, maar ook op de uitdagingen die de wijk Sunny Point en vergelijkbare buurten ervaren.

Werkloosheid, gebrek aan faciliteiten voor jongeren, en de behoefte aan betere infrastructuur waren enkele van de problemen die door de aanwezigen naar voren werden gebracht.

Akiemboto toonde begrip voor deze problemen en gaf aan dat de NDP hard werkt aan structurele oplossingen die niet alleen ten goede komen aan de bewoners van Sunny Point, maar aan het hele land.

“We kunnen de ontwikkeling van Suriname niet alleen overlaten aan de overheid. Samenwerking met de gemeenschap is essentieel, en het is belangrijk dat jongeren zich betrokken voelen bij de besluitvorming,” verklaarde hij.

Tijdens de vergadering werd afgesproken om concrete acties te ondernemen om de problemen in Sunny Point aan te pakken.

Akiemboto beloofde de zorgen van de gemeenschap mee te nemen naar de politieke top en gaf aan dat er een structureel plan moet komen om jongeren in te zetten voor de ontwikkeling van hun wijken.

Daarnaast werd afgesproken dat er in de komende maanden meer Ondro Oso-vergaderingen zullen plaatsvinden, waarin er verder zal worden gesproken over de voortgang van de projecten en hoe de gemeenschap beter betrokken kan worden bij beleidsvorming.