Somohardjo en Brunswijk omhelzen elkaar na persoonlijk gesprek

somohardjo paul ronnie brunswijk abop pl pertjajah 2

Vandaag hebben de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo en de voorzitter van de ABOP, tevens vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, een zeer goed persoonlijk gesprek gevoerd.

Na de meeting omhelsden de twee politici elkaar en spraken af dat ze elkaar niet meer zullen aanvallen in de media.

Somohardjo vertelde aan GFC Nieuws dat tijdens de bijeenkomst alle plooien zijn gladgestreken. Hij gaf ook aan dat de president op de hoogte is van de ontwikkelingen en daar tevreden mee is.

Morgen zal er een structurenvergadering plaatsvinden, waarbij de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken die komt uit zijn partij wordt voorgesteld, aldus Somohardjo.

Ondertussen is bekend geworden dat Bronto Somohardjo, de huidige minister van Binnenlandse Zaken, zijn ontslag heeft ingediend.

Paul Somohardjo verklaarde dat Bronto de ruimte wil geven aan de Clad (Centraal Landsaccountantsdienst) om hun onderzoek naar beschuldigingen van malversaties uit te voeren.

“Maar zodra het onderzoek is afgerond, willen we dat de resultaten openbaar worden gemaakt. Het volk moet weten dat er niets aan de hand is,” aldus Somohardjo.

Foto: archief