16- jarige uit Wanica weggelopen van huis na verbod op relatie

verbaasd schrik geschrokken bang angst schock 6 vrouw

Een 16-jarig meisje uit Wanica, Suriname, is weggelopen van huis nadat haar ouders haar verboden hadden om contact te hebben met een man die ze vorige week op straat had ontmoet.

Het incident vond plaats afgelopen dinsdag, toen de tiener besloot het ouderlijk huis te verlaten. Hoewel ze haar ouders heeft laten weten dat het goed met haar gaat, weigert ze hen te vertellen waar ze momenteel verblijft. Ze benadrukt dat ze kiest voor haar vrijheid.

De ouders maken zich grote zorgen en hopen hun dochter snel weer thuis te hebben, wordt aan GFC Nieuws medegedeeld door een familielid.

In situaties zoals deze adviseert de Amerikaanse National Runaway Safeline (NRS) een geduldige en strategische aanpak.

De instantie raadt aan om kalm te blijven en de communicatie met het weggelopen kind open te houden. Ouders wordt aangeraden om niet te oordelen of te veroordelen, omdat dit het kind verder van hen kan verwijderen.

In plaats daarvan moeten ze proberen het perspectief van de tiener te begrijpen en het vertrouwen te herstellen door geduldig te luisteren.

De NRS benadrukt het belang van professionele ondersteuning, zoals familie- of gezinsbemiddeling, om een veilige terugkeer naar huis te bevorderen.

Het is noodzakelijk dat ouders in dergelijke kwesties de tijd nemen om samen met hun kind oplossingen te vinden die de band versterken en verdere escalaties voorkomen.

Afbeelding ter illustratie.