Gleofilo Vlijter Surinaamse topscorer na gelijkspel tegen Costa Rica

vlijter natio

Gleofilo Vlijter heeft het afgelopen weekend geschiedenis geschreven door zijn 15e doelpunt te scoren voor het Surinaams nationaal elftal, waarmee hij de topscorer aller tijden van het land is geworden.

Voor deze wedstrijd deelde Vlijter het record van 14 doelpunten met Stefano Rijssel.

Het historische doelpunt viel tijdens Suriname’s spannende 1-1 gelijkspel tegen Costa Rica in de derde ronde van Groep B van de CONCACAF Nations League. Costa Rica kwam vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Josimar Alcócer in de 13e minuut.

Suriname’s gelijkmaker kwam tot stand toen Sheraldo Becker een perfecte voorzet afleverde in het strafschopgebied. Vlijter, die bliksemsnel vanuit de tweede lijn opdook, schoot de bal krachtig binnen en bracht het thuispubliek in extase.

Ondanks het vieren van Vlijter’s mijlpaal, bleef er bij Suriname een bitterzoete nasmaak achter na het gelijkspel. Costa Rica werd teruggebracht tot tien man nadat Josimar Alcócer in de 51e minuut een rode kaart kreeg, maar Suriname slaagde er niet in om van dit numerieke overwicht te profiteren en de volle drie punten te pakken.

Toch was het een historische avond voor Vlijter en een trots moment voor Suriname.