Surinamers met geldzorgen geven meestal te veel uit aan restaurantmaaltijden

vrouw restaurant fastfood eten drinken

Een Surinaams-Nederlandse ondernemer die eerder ook als financieel adviseur fungeerde, heeft aangegeven inzicht te hebben in de bestedingsgewoonten van mensen met geldproblemen.

Volgens hem geven veel Surinamers die klagen over geldtekort onnodig veel geld uit aan buitenshuis eten, zoals restaurantmaaltijden en fastfood.

De zakenman die regelmatig anoniem zijn inzichten deelt via GFC Nieuws Lifestyle, stelt dat hoewel de inflatie wereldwijd een reëel probleem is en de kosten van levensonderhoud stijgen, dit geen reden is om niet op de uitgaven te letten.

“Zelfs in Suriname is het mogelijk om geld te besparen, als men bewuster omgaat met waar ze hun geld aan besteden,” aldus de ondernemer.

Hij reageert hiermee op talloze berichten op sociale media waarin Surinamers aangeven dat het onmogelijk zou zijn om in het huidige economische klimaat te sparen.

Volgens de SuriNed die woont in de Randstad is dit echter deels een kwestie van prioriteiten stellen. Hij beweert uit persoonlijke ervaring te weten dat veel mensen geld uitgeven aan zaken die ze eenvoudig kunnen vermijden.

“Veel van hen geven geld uit aan ‘onzin’, terwijl ze datzelfde geld zouden kunnen sparen,” zegt hij.

De ondernemer wijst specifiek op de impulsieve aankoopgewoonten van Surinamers. “Mensen gaan een rondje rijden, en voordat ze het weten, staan ze in de drive-thru om voor honderden SRD’s aan fastfood te kopen. Dat soort uitgaven tikt aan, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn,” stelt hij.

Volgens de ervaren zakenman ligt de oplossing in bewustwording en het aanleren van betere financiële gewoonten, die kunnen bijdragen aan het verlichten van de geldzorgen.

Foto ter illustratie.