NDP-voorzitter Geerlings-Simons onderstreept eenheid en samenwerking op verjaardag oud-president Bouterse

simons en bouterse in 2010 bij de installatie van de president

Op 13 oktober herdenkt de Nationale Democratische Partij (NDP) de verjaardag van haar oud-president en erevoorzitter, de heer Desiré Bouterse.

Jennifer Geerlings-Simons, de nieuwe voorzitter van de NDP, staat stil bij deze bijzondere dag en spreekt haar waardering uit voor de langdurige inzet van Bouterse voor het land.

Geerlings-Simons benadrukt het belang van de eenheid onder het Surinaamse volk, een waarde die Bouterse altijd hoog in het vaandel heeft gedragen.

Ze roept alle NDP-leden en de samenleving op om deze eenheid verder te versterken en samen te bouwen aan een toekomst waarin deze waarden centraal staan.

Simons, die sinds begin oktober in Nederland is, voert gesprekken met de NDP-achterban en diaspora ondernemers. Tijdens een recente bijeenkomst met ondernemers uit zowel Nederland als Suriname, werden belangrijke uitdagingen besproken waarmee deze groep wordt geconfronteerd.

Onderwerpen zoals de toegankelijkheid tot bankzaken, toegang tot grond en regelgeving kwamen aan bod. Deze gesprekken hebben geleid tot gezamenlijke plannen om het zakendoen te vergemakkelijken en succesvoller te maken, met de nadruk op het versterken van kleine en middelgrote bedrijven die cruciaal zijn voor de economische groei van Suriname.

Geerlings-Simons kijkt terug op een succesvolle en inspirerende ‘meet and greet’, waar ze de kans kreeg om met veel getalenteerde en gedreven mensen te praten. De steun en bereidheid tot samenwerking die tijdens deze bijeenkomst naar voren kwamen, hebben haar overtuigd van het enorme potentieel dat deze ondernemersgemeenschap biedt voor Suriname.

“Onze gezamenlijke inspanningen om de zakelijke omgeving te verbeteren en te innoveren zijn essentieel voor de verdere ontwikkeling van het land,” aldus Geerlings-Simons.

Ze kijkt uit naar de komende gesprekken en samenwerkingen om het pad naar economische vooruitgang en nationale eenheid verder uit te stippelen.

Foto: Jennifer Geerlings-Simons in 2010 bij de officiële installatie van de toenmalige president, Desi Bouterse.