Personeel SAIL in beraad over mogelijke verkoop en privatisering

protest actie boycot strijd

Momenteel heerst er onrust bij het personeel van het garnalen- en visverwerkingsbedrijf SAIL NV, vanwege onzekerheid over de toekomst van het bedrijf.

De werknemers hebben geen duidelijkheid over een mogelijke verkoop van SAIL, een van de staatsbedrijven die de regering van Suriname in overweging heeft genomen voor privatisering.

Minister Permanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verklaarde op woensdag, kort voor de start van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering, dat als het staatsbedrijf wordt verkocht, er geen visserijactiviteiten meer toegestaan zullen zijn op de locatie aan de Cornelis Jongbawstraat.

Dit besluit komt voort uit aanhoudende klachten van omringende bedrijven en toeristen, die hinder ondervinden van de activiteiten in het toeristische gebied.

Volgens Sewdien is het toeristische karakter van deze locatie, waar meerdere hotels in de omgeving zijn gevestigd, niet geschikt voor de huidige activiteiten van SAIL.

Hij suggereert dat een hotelketen de plaats van het bedrijf zou moeten innemen om het gebied beter te laten aansluiten bij de toeristische bestemming en de groei van de sector te stimuleren.

Het personeel van SAIL blijft in afwachting van verdere ontwikkelingen en beraadt zich over mogelijke stappen naar aanleiding van deze onzekere situatie.