‘Surinamers bestelen zichzelf door in SRD te sparen bij banken’

500 srd vijfhonderd surinaamse dollar geld

Suriname- analist Soeroechomento heeft Surinamers opgeroepen om te stoppen met het stallen van hun geld op lokale spaarrekeningen.

In een interview met GFC Nieuws legt hij uit dat de torenhoge jaarlijkse inflatie die de afgelopen jaren tientallen procenten bedraagt, ervoor zorgt dat spaarders alleen maar verlies lijden.

“Door je geld in SRD op een spaarrekening te houden, bestelen mensen zichzelf eigenlijk,” aldus Soeroechomento.

Volgens de vaste analist van GFC wordt de waarde van de SRD door inflatie elke dag minder, waardoor het geld dat gespaard wordt in feite alleen maar aan koopkracht inboet.

Hij raadt daarom aan om te investeren in stabielere activa zoals goud. “In plaats van de waarde van je geld te zien verdampen op een bankrekening, kun je beter kiezen voor goud. Goud behoudt zijn waarde veel beter in tijden van economische onzekerheid en inflatie.”

De voordelen van beleggen in goud zijn volgens Soeroechomento duidelijk: goud biedt een bescherming tegen inflatie, kan makkelijk verhandeld worden en behoudt zijn waarde op de lange termijn.

“Het is een tastbaar bezit dat Surinamers kan helpen hun welvaart te beschermen, in plaats van deze langzaam te zien verdwijnen op een spaarrekening,” besluit de analist.