Surinaamse dame(22) die relatie heeft met 76- jarige Nederlander stoort zich aan kritiek

vrouw dame brunette

Een 22-jarige dame uit Paramaribo, Suriname, die sinds haar 19e een relatie heeft met een nu 76-jarige Nederlandse man, uit haar frustratie over de kritiek die ze krijgt vanwege hun grote leeftijdsverschil.

In een interview met GFC Lifestyle legt ze uit dat liefde belangrijker is dan leeftijd of een mooi uiterlijk.

“Achter mijn rug praten vooral familieleden negatief over mij. Ze begrijpen niet dat het in een relatie om liefde gaat en niet om het verschil in leeftijd.

Ook het uiterlijk mag geen enkele rol spelen. Zelfs als mijn vriend 85 jaar was, zou dat geen probleem moeten zijn. Als wij beiden maar gelukkig zijn,” vertelt ze.

Ze wijst erop dat de samenleving in Suriname meer open moet staan voor relaties met een groot leeftijdsverschil en roept op tot meer begrip.

“Wat dat betreft lopen wij echt wel achter in Suriname. In 2024 zou dit geen issue meer moeten zijn,” zegt ze. Volgens haar wordt er te veel waarde gehecht aan leeftijd en te weinig aan de essentie van een relatie: wederzijds respect en geluk.

Ze hoopt dat haar verhaal anderen inspireert om voor hun geluk te kiezen, ongeacht wat anderen zeggen. “Leeftijd is uiteindelijk maar een nummer,” besluit ze.

Foto ter illustratie.