Surinaams gezin op vakantie in Nederland betaalt meer dan €300 voor gezellig dagje uit

attractiepark uit kinderen koppel stel familie disney

Dat niet alleen in Suriname de kosten voor levensonderhoud en vertier stijgen, blijkt uit het verhaal van een Surinaams gezin dat deze zomer op vakantie was in Nederland.

Het getrouwde echtpaar met twee kinderen bezocht familie in Den Haag en besloot een leuk dagje uit te plannen in een bekend attractiepark in Noord-Brabant.

“Onze kinderen wilden graag naar een attractiepark, dus we kochten kaartjes en gingen met de trein. Maar we schrokken van de totale kosten”, vertelt de vrouw des huizes in een e-mail aan GFC Nieuws Lifestyle.

“We bleven enkele weken en zochten iets leuks om te doen met de kinderen. Maar een dagje uit in Nederland bleek veel duurder dan we hadden verwacht.”

Het gezin betaalde iets meer dan 300 euro voor de dagtrip, inclusief vier entreebewijzen, treinkaartjes en voedsel.

“In Suriname rij je naar een recreatieoord en betaal je echt niet veel. Alleen benzine en eten dat je thuis klaarmaakt. Hier leek het alsof je overal voor moest betalen.”

Deze ervaring komt niet als een verrassing. Al langere tijd is er kritiek op de hoge prijzen van attractieparken, theaterbezoeken en musea in Nederland.

De kritiek lijkt nu relevanter dan ooit, gezien het voorstel voor een nieuwe BTW-wet die in 2026 in werking moet treden.

De overheid wil het verlaagde btw-tarief voor culturele activiteiten zoals musea, concerten en sport verhogen van 9% naar 21%. Dit kan de toegankelijkheid van vrijetijdsactiviteiten verder onder druk zetten​.

Foto ter illustratie.