Luxe diners in dure restaurants Suriname gefinancierd met euro’s uit Nederland om indruk te maken

Diner restaurant salade

Volgens lifestyledeskundige Patricia Wong is er in Suriname een opmerkelijke trend ontstaan waarbij personen exorbitante bedragen uitgeven aan restaurantbezoeken om indruk te maken op anderen.

Ze vertelt aan GFC Nieuws Lifestyle dat het gaat om mensen die bewust kiezen voor peperdure eetgelegenheden en duizenden Surinaamse dollars spenderen, enkel om dit vervolgens uitgebreid op sociale media te delen.

“Een ieder op de wereld moet weten dat ze in staat zijn geweest om naar zo’n chique en duur restaurant te gaan om er te eten. Het is één groot showfestijn, terwijl velen het zich eigenlijk niet kunnen permitteren.

Na zo’n bezoek teren ze vaak de rest van de maand op familieleden in Nederland die ze bedelen om financiële steun,” legt Wong uit.

De deskundige merkt op dat steeds meer mensen in Suriname elkaar nadoen in deze trend, waarbij het vooral de restauranthouders zijn die hiervan profiteren.

“Het doet me pijn om te zien dat familieleden in Nederland zich vaak krom werken om geld te sturen, terwijl dat geld in Suriname helemaal verkeerd wordt besteed.

In plaats van te investeren in de toekomst, wordt het gebruikt om te pronken en een schijn van luxe te creëren,” benadrukt ze.

Ze waarschuwt dat deze trend op lange termijn tot financiële problemen kan leiden en roept op tot meer verantwoordelijkheid en zelfreflectie.

Foto ter illustratie.