Bronto Somohardjo reageert op politieke storm: “Mi kanto, ma mi de ete”

bronto somohardjo biza

Minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, verklaarde vanmiddag in het parlement dat hij nog steeds in functie is, ondanks geruchten over zijn ontslag.

“De president heeft mij nog niet ontslagen,” zei de minister. Hij voegde daaraan toe: “Mi kanto, ma mi de ete,” waarmee hij benadrukte dat ondanks de zware politieke druk hij nog steeds zijn taken als minister vervult.

Somohardjo erkent dat hij zich momenteel in de zwaarste politieke storm van zijn carrière bevindt, vooral vanwege de bron van de beschuldigingen.

Hij gaf aan honderden berichten te hebben ontvangen van diverse personen, maar benadrukte dat hij het vertrouwen dat in hem is gesteld niet zal beschamen.

“De politieke storm is niet zwaar vanwege de aantijgingen zelf, want die kan ik tegenspreken. Het is zwaar omdat ik weet van waaruit het komt,” zei de minister.

In zijn toespraak haalde hij ook een citaat aan van Papa Touwtjie, gericht aan vrienden die hem nu de rug toekeren. Hij erkent dat politiek hard en lelijk kan zijn, vooral wanneer het draait om de drang naar macht en het behoud ervan.

Somohardjo gaf verder aan dat de president hem gisteren niet heeft ontslagen, ondanks zware politieke druk: “De president heeft gisteren geen directe stappen ondernomen, omdat hij aanvullende informatie nodig had. Die heb ik vandaag aangeleverd.”

De minister verklaarde tevens dat hij geen “boter op zijn hoofd” heeft en benadrukte zijn vastberadenheid: “Mijn huid is dik, niet zo dik als die van een olifant, maar dik genoeg.”

Hij bedankte degenen die hem in deze moeilijke tijden onverwacht hebben gesteund en benadrukte dat hij zal blijven strijden.