Man verwondt buurman met houwer

houwer hakbijl

De Surinaamse politie heeft een visser aangehouden voor mishandeling van zijn buurman.

Op maandag 23 september verscheen op het politiebureau van Nieuw-Amsterdam een Guyanese visser, die aangifte deed contra de verdachte S.V. alias Poy voor zware mishandeling.

De aangever gaf aan dat hij kort tevoren op zijn woonadres aan het borrelen was met de verdachte S.V., die zijn buurman is.

Op een gegeven moment ontstond een woordenwisseling tussen de aangever en de verdachte S.V., waarbij de verdachte naar huis is gelopen en gewapend met een houwer terugkwam.

De verdachte S.V. zwaaide met de houwer richting het hoofd van de aangever, waardoor de aangever een snijwond opliep aan zijn hoofd.

Daarna vluchtte de verdachte S.V. richting de Surinamerivier, waarna de aangever het politiebureau van Nieuw-Amsterdam aan deed.

Het onderzoek voortzettend, werd op naam van de aangever een geneeskundige formulier uitgeschreven voor het bekomen van medische hulp en onderzoek bij een plaatselijke arts.

Op vrijdag 4 oktober werd de verdachte S.V. opgespoord voor zware mishandeling en aangehouden op zijn werkplek ter voorgeleiding aan een Hulp officier van Justitie.

Na zijn voorgeleiding is de verdachte S.V. na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het verder onderzoek zal door de politie van Nieuw Amsterdam verricht worden.