USAID organiseert Industry Day in Suriname om samenwerking te bevorderen voor nieuw jongerenonderwijsinitiatief

Hangjongeren Suriname

De U.S. Agency for International Development (USAID) heeft een Industry Day georganiseerd in het Torarica Resort in Paramaribo.

Dit evenement benadrukte het belang van lokale partnerschappen om de economische vooruitzichten te verbeteren voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar die momenteel geen werk, onderwijs of training volgen (NEET).

Het programma richt zich op de ontwikkeling van soft skills bij jongeren en het verbeteren van hun kansen op de arbeidsmarkt.

Tijdens het evenement kwamen 30 deelnemers fysiek bijeen, terwijl meer dan 30 anderen online deelnamen. De aanwezigen vertegenwoordigden lokale, gevestigd-lokale en internationale organisaties.

Zij kregen informatie over het aankomende onderwijsinitiatief van USAID, dat gericht is op het ondersteunen van kwetsbare jongeren in Suriname en Saint Vincent en de Grenadines.

In zijn openingswoorden benadrukte ambassadeur Robert J. Faucher de cruciale rol van lokale partners voor het succes van dit initiatief.

“Wij hebben jullie nodig—onze lokale maatschappelijke partners—om samen met ons een dynamisch programma te ontwikkelen dat deze jongeren opleidt en hen beter voorbereid op een leven zonder criminaliteit en geweld,” aldus ambassadeur Faucher.

Het evenement bood de aanwezigen inzicht in het werk van USAID, waaronder middelen voor nieuwe en lokale partners via de Workwithusaid.gov-webpagina.

Er werd ook een presentatie gegeven over de innovatieve Pay-for-Results-benadering, die meetbare resultaten stimuleert en verantwoordelijkheid bevordert.

USAID herhaalde haar toewijding aan samenwerking met lokale belanghebbenden om duurzame, impactvolle veranderingen te realiseren.

USAID kijkt uit naar voortdurende samenwerking met lokale partners en is enthousiast over de kansen die dit initiatief zal bieden aan de jongeren van Suriname en Saint Vincent en de Grenadines.