Bridge Medical Group start hoogwaardige reddingstraining voor jungleoperaties

bridge medical group helikopter

Het afgelopen weekend markeerde een belangrijke mijlpaal voor het Special Operations Response Team (S.O.R.T.) van Bridge Medical Group N.V.

Het team is officieel gestart met de intensieve Search & Rescue Hoist Training, als onderdeel van de voorbereidingen voor de aankomende Jungle Warfare Course 2024.

Deze training is essentieel voor de operaties in uitdagende omgevingen zoals de dichtbegroeide jungles, waar snelle en veilige evacuaties vaak nodig zijn.

Bridge Medical Group heeft zich toegelegd op het leveren van hoogstaande medische ondersteuning tijdens de Jungle Warfare Course 2024.

Als Medical Stand-by is BMG verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van alle deelnemers, zowel op het land als in de lucht.

De Search & Rescue Hoist Training speelt hierin een cruciale rol door het team voor te bereiden op situaties waarin personen snel geëvacueerd moeten worden uit moeilijk toegankelijke gebieden.

Wat houdt de Search & Rescue Hoist Training in?

De Search & Rescue Hoist Training traint het S.O.R.T.-team in het gebruik van gespecialiseerde hijssystemen waarmee gewonde of gestrande personen via een helikopter snel en veilig kunnen worden geëvacueerd. De training omvat:

Veiligheid en techniek: Het team leert de juiste procedures voor het hijsen van mensen in noodsituaties, inclusief het veilig bevestigen van reddingsharnassen en het correct bedienen van de lier.

Communicatie: Goede communicatie tussen de piloten, hoist operators, en het reddingsteam is essentieel voor het succes van een operatie. Daarom traint het team ook in het gebruik van radiosignalen en visuele handgebaren.

Simulaties: De training simuleert verschillende noodsituaties, zoals reddingen in dichte jungle, op open water of vanuit steile terreinen, om het team voor te bereiden op elke mogelijke situatie.