Surinaams Tennis Centrum behaalt internationale erkenning

tennis stv

Het Surinaams tennis heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de internationale erkenning van het Suriname Tennis Centrum (STC) door de Internationale Tennis Federatie (ITF).

Hiermee is het STC officieel het eerste tenniscentrum in het Caraïbisch gebied dat deze prestigieuze certificering ontvangt.

Deze erkenning volgt kort nadat Suriname in oktober een speciale oorkonde ontving van de regionale tennisorganisatie COTECC voor het succesvol organiseren van twee internationale COTECC-toernooien – een primeur in de geschiedenis van het Surinaamse tennis.

Daarnaast heeft Suriname ook een oorkonde gekregen voor het creëren van een veilige tennisomgeving voor spelers, coaches en andere betrokkenen, een prestatie die zowel nationaal als internationaal wordt toegejuicht.

Deze ontwikkelingen markeren een belangrijke stap vooruit voor de tennissport in Suriname. Het succes van de STC-certificering is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van de Surinaamse Tennis Bond (STB) en de vele supporters van de sport in het land.

Dit resultaat laat zien dat Suriname een solide basis heeft gelegd voor de verdere ontwikkeling van tennis, en dat er een heldere weg ligt naar toekomstige groei en prestaties op internationaal niveau.

De Surinaamse Tennis Bond wil iedereen die heeft bijgedragen aan deze prestatie hartelijk feliciteren en kijkt uit naar de volgende stappen in de verdere professionalisering van de tennissport in Suriname.