NPS organiseert lezing over rol goudsector in economische toekomst Suriname

goud suriname mijn

De Nationale Partij Suriname (NPS) onderstreept het belang van natuurlijke hulpbronnen voor de duurzame ontwikkeling van Suriname en organiseert op woensdag 9 oktober een lezing met als thema “Win de verkiezingen met goud”.

Deze lezing wordt verzorgd door de heer Chris Healy.

Suriname behoort tot een van de weinige kleine landen wereldwijd die beschikken over een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen, zoals bauxiet, goud, olie, hout en zoetwater.

Een groot deel van deze bronnen, zoals olie en goud, zijn niet hernieuwbaar, waardoor het essentieel is dat de opbrengsten op een duurzame manier worden ingezet voor de ontwikkeling van het land en haar bevolking.

De NPS benadrukt dat de mijnbouwindustrie, met goud en aardolie voorop, een belangrijke pijler blijft voor de Surinaamse economie en een sterke basis vormt om andere sectoren verder te ontwikkelen en te diversifiëren.

De rol van goud in de toekomst van Suriname

De goudsector heeft in de afgelopen decennia aanzienlijke inkomsten gegenereerd voor Suriname, met ongeveer US$15 miljard aan goud dat uit de bodem is gehaald in de afgelopen 20 jaar.

Toch erkennen analisten dat de sector toe is aan hervorming, en dat de volledige potentie van deze sector nog niet benut is.

De NPS deelt deze visie en ziet in dat goud, naast aardolie, een belangrijke rol kan spelen in de economische toekomst van het land, mits goed beheerd en gereguleerd.

“De goudsector mag in geen enkel opzicht een belasting vormen voor de gemeenschap, maar moet juist bijdragen aan de welvaart en het welzijn van alle Surinamers,” aldus de NPS.

Dit vormt een belangrijk onderdeel van “de Nieuwe Weg” die de partij inslaat. De NPS bereidt zich reeds jaren voor om, in samenwerking met deskundigen, de private sector en het volk, de juiste besluiten te nemen om de Surinaamse economie effectief te organiseren en goud optimaal in te zetten als bron van welvaart.

De NPS nodigt de gemeenschap uit om aanwezig te zijn bij de lezing om samen met de partij inzichten op te doen over de belangrijke rol van de goudsector in de economische ontwikkeling van Suriname. Er is nog veel werk aan de winkel, maar met goed bestuur en beheer kan Suriname een gouden toekomst tegemoet gaan.