Bescherm criminelen niet, help de politie

Man in woning beroofd drie verdachten aangehouden

Op 1 oktober werd L.B., verdachte in een gewapende roofoverval op een waardetransport, aangehouden door het Cold Case-team van het Korps Politie Suriname (KPS).

Deze aanhouding is een belangrijke stap in de zaak, maar de zoektocht naar andere betrokkenen, waaronder de voortvluchtige crimineel Marlon Verbond, gaat door.

De gemeenschap heeft hierin een cruciale rol te spelen. Het beschermen van criminelen is onacceptabel; familie, vrienden en kennissen moeten actief bijdragen aan de opsporing en arrestatie van deze gevaarlijke individuen.

Achtergrond roofoverval

Op 25 augustus 2023 werd een waardetransportwagen van HJ Cambio beschoten terwijl het over de Calcuttastraat reed. De aanval werd uitgevoerd door vijf gewapende mannen.

Mede-inzittende C.S. werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij kort na aankomst overleed. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie heeft inmiddels verschillende verdachten geïdentificeerd, maar drie van hen zijn nog voortvluchtig.

De rol van de gemeenschap

In deze zaak is Marlon Verbond, geen onbekende van de politie, een belangrijke verdachte. Verbond, die eerder was aangehouden in 2015, heeft een lange geschiedenis van gewapende overvallen en grensoverschrijdende criminaliteit.

Zijn betrokkenheid bij ernstige misdrijven heeft de veiligheid van velen bedreigd. Verbond staat al lange tijd op de lijst van meest gezochte criminelen in Suriname.

De gemeenschap speelt een onmisbare rol in het tegengaan van dergelijke gewelddadige criminelen. Familieleden, vrienden en bekenden van deze voortvluchtige criminelen moeten stoppen met hen te beschermen.

Het is essentieel dat iedereen die informatie heeft over de verblijfplaats van deze misdadigers, dit deelt met de politie. Deze individuen blijven een gevaar voor de samenleving zolang ze vrij rondlopen.

De politie heeft hard gewerkt aan het opsporen en arresteren van L.B., maar de zaak is nog niet opgelost. Alleen met de hulp van de gemeenschap kan er worden gezorgd voor een rechtvaardige afhandeling en kunnen de overige verdachten achter slot en grendel worden geplaatst.

Jurgen G.