Verhuurster zet alleenstaande moeder en kinderen op straat

meisje kind huilen verdrietig moeder

Afgelopen week ontving de politie van het politiebureau Meerzorg een melding van het Politie Command Center over een conflict tussen een huurder en verhuurder op een adres in Meerzorg.

Bij aankomst trof de politie een alleenstaande moeder met twee kinderen aan, die verklaarde dat zij twee maanden eerder in de huurwoning was getrokken op basis van een ondertekende huurovereenkomst met verhuurster B.A.

Volgens de overeenkomst betaalde de huurder een aanbetaling van USD 100 als borg en het resterende bedrag van USD 50 zou tegen het einde van de maand worden voldaan. De maandelijkse huur van USD 150 werd door de huurder volledig betaald.

De huurder, die alleen voor haar kinderen zorgt — waarvan één een gezondheidsprobleem heeft — gaf aan dat ze door de zorg voor haar jongste kind beperkte werkmogelijkheden heeft. Dit leidde ertoe dat zij financieel in de problemen kwam en haar maandelijkse huur niet kon voldoen.

Ze had verhuurster B.A. geïnformeerd dat zij op maandag 30 september zou verhuizen en de sleutels zou overhandigen, waarmee de verhuurster akkoord was gegaan.

Op de genoemde datum verscheen verhuurster B.A. samen met twee familieleden bij de woning om de sleutels op te halen.

De huurder meldde echter dat de verhuizing niet had plaatsgevonden, omdat zij nog geen ander onderkomen had gevonden.

Verhuurster B.A. trad vervolgens, zonder toestemming, de woning binnen en plaatste de persoonlijke bezittingen van de huurder buiten. Daarnaast nam ze de sleutels van de woning af en zette de huurder en haar kinderen op straat.

Na onderzoek werd verhuurster B.A. opgeroepen voor verhoor op het politiebureau in Meerzorg, aangezien zij verdacht werd van huisvredebreuk.

Op dinsdag 1 oktober werd B.A. aangehouden en voorgeleid aan een Hulp Officier van Justitie.

De verdachte ontkende echter de woning zonder toestemming te hebben betreden en de spullen buiten te hebben geplaatst.

In overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd B.A. vervolgens heengezonden.

Het onderzoek naar het incident wordt voortgezet.

Voorbeeldfoto.