Diana Pokie zegt dat zij een haar familie worden bedreigd

Pokie AboP Suriname IamGold Brokopondo

ex-minister tevens prominent lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Diana Pokie, heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat zij zich bewust is van de dreigingen die haar richting uitkomen.

Ze verklaarde dat als zij op een onverklaarbare manier zou overlijden, mensen moeten weten waar de bedreigingen vandaan komen.

Pokie benadrukt dat ze ondanks deze dreigingen vastberaden blijft en zich niet laat afleiden door de speculaties of acties van anderen, specifiek de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de partij waarvan zij eerder deel uitmaakte.

“Ik richt me niet op ABOP,” stelde Pokie. “Ik sta achter de waarheid en ik heb niets te vrezen. Als ik zo corrupt zou zijn, zou men niet nu pas komen met deze aanvallen.”

Pokie blijft erop hameren dat zij niets te verbergen heeft en dat alles volgens de wettelijke procedures is verlopen tijdens haar ambtstermijn als minister van Grondbeleid en Bosbeheer.

Op de vraag van een journalist of ze zelf een zaak zou aanspannen bij de rechter, reageerde Pokie: “Gaat u mij sponsoren? Laat Brunswijk de zaak deponeren bij de pg”.

Pokie blijft vasthouden aan haar verhaal dat er geen sprake is geweest van enige vorm van corruptie in de kwestie rondom de houtconcessies.

Ze roept degenen die beschuldigingen tegen haar hebben op om deze officieel te deponeren bij de rechterlijke macht, zodat de waarheid uiteindelijk naar boven komt.