Duurzame energie in de bouwsector centraal bij 12e Bouw- en woonbeurs

stroom energie zonnepanelen

Stichting Welzorg Suriname heeft een aanvang gemaakt met de organisatie van de 12 editie van de Bouw-, woon- en huishoudbeurs.

Suriname staat aan de vooravond van een energie revolutie door de exploitatie van de fossiele brandstoffen in het offshore gebied.

Om de Carbon negative status te behouden zal ook de bouw- en woonsector een bijdrage moeten leveren. Het hoofdthema van deze editie zal daarom energie zijn, “The Energy Edition”.

De interesse voor deelname aan deze beurs neemt jaarlijks toe, zowel nationaal als internationaal. Op de 11de editie hadden bedrijven uit Nederland, Curaçao, Guyana en Dubai deelgenomen. De verwachting is dat er meer internationale bedrijven zullen deelnemen aan deze 12 editie.

Een dak boven het hoofd voor een ieder blijft een uitdaging, overal ter wereld. Vandaar dat de ontwikkelingen met nieuwe bouwtechnieken en efficiënte woonoplossingen in rap tempo toenemen.

Energiebesparende bouwstenen, vloeren, daken, ramen en deuren, duurzame energie toepassingen zoals slimme huishoudapparaten tot zelfs milieuvriendelijke transportmiddelen zullen allemaal te bewonderen zijn op de 12de editie.

Tijdens het jaarlijkse netwerk-event zullen ook internationale partners deelnemen om hun kennis uit te wisselen over duurzame energie toepassingen in de bouwsector.

De beurs wordt gehouden in het Live Entertainment Center van 4 t/m 8 april 2025.

Exposanten die nog willen meedoen, mogen contact opnemen met de organisatie Tel. 497073, whatsapp: 8597877 of langslopen op afspraak aan de HD Benjaminstraat 46.