Drieweekse vakantie in Paramaribo kost minstens €3000 – In Thailand slechts €1200

stewardess vleigtuig reizen vakantie passagier

Nederlanders die deze maand een vakantie willen boeken, zijn verrassend goedkoper uit als ze naar Bangkok vliegen in plaats van Paramaribo.

Uit een recente analyse van GFC Nieuws blijkt dat de totale kosten voor een verblijf in Thailand aanzienlijk lager liggen dan die in Suriname.

Voor een drieweekse vakantie naar Suriname ben je gemiddeld zo’n €3000 kwijt, terwijl een reis naar Thailand ongeveer €1200 kost.

Dit bedrag is gebaseerd op een verblijf voor twee personen, waarbij het vliegticket voor één persoon wordt meegenomen in de berekening.

Een retourticket naar Bangkok met Turkish Airlines kost deze maand slechts €655 per persoon, inclusief bagage en met een tussenstop in Istanbul.

De verblijfskosten in Bangkok zijn ook betaalbaar: een luxe appartement in een centrale locatie varieert van €125 tot €350 per week, afhankelijk van de voorzieningen. Deze appartementen zijn van alle gemakken voorzien en vaak een betere optie dan hotels.

Daarentegen kost een vliegticket van Schiphol naar Zanderij deze maand rond de €1200 inclusief koffers, bijna het dubbele van een vlucht naar Bangkok.

De verblijfskosten in Paramaribo zijn ook hoger: hotels nabij het populaire uitgaansgebied ’t Vat variëren van €600 tot €900 per week.

Betaalbare appartementen zijn er wel, maar die liggen vaak minder centraal en zijn alsnog duurder dan vergelijkbare opties in Bangkok.

Daarnaast zijn de dagelijkse kosten in Thailand een stuk lager. Een volledige maaltijd kost in Bangkok tussen de €2 en €4, terwijl een bezoeker onlangs €9 betaalde voor een smoothie bij een café aan ’t Vat in Paramaribo.

Binnenlandse reizen zijn in Thailand eveneens goedkoper: een retourvlucht van Bangkok naar Phuket kost vaak minder dan €50, terwijl uitstapjes naar het Surinaamse binnenland snel honderden euro’s per persoon kunnen kosten.

De Surinaamse diaspora uit al geruime tijd kritiek op het feit dat toerisme naar hun thuisland niet aantrekkelijk wordt gemaakt, maar juist ontmoedigd wordt door de hoge prijzen.

Foto ter illustratie.