Brunswijk uit ontevredenheid over afwezigheid NH-minister Abiamofo bij FID-ondertekening

brunswijk santokhi abop vhp

Vicepresident en voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, heeft zijn ontevredenheid uitgesproken over de afwezigheid van zijn partijgenoot en minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, tijdens de ondertekening van de Final Investment Decision (FID) eerder deze week.

Deze belangrijke ondertekening markeerde de officiële start van de ontwikkeling van het GranMorgu-olieveld in Blok 58, voor de kust van Suriname, door TotalEnergies en APA Corporation.

Abiamofo, die verantwoordelijk is voor het beheer van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname, had volgens Brunswijk een rol moeten spelen bij deze gebeurtenis.

De vicepresident gaf aan dat het opmerkelijk is dat de minister niet aanwezig was, terwijl andere ministers, zoals Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, wel present waren bij de ceremonie. Het is op dit moment onduidelijk of Abiamofo geen uitnodiging heeft ontvangen of om andere redenen afwezig was.

Brunswijk benadrukte dat Staatsolie, het nationale oliebedrijf van Suriname, valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Het niet betrekken van de minister van NH bij zo’n belangrijke gebeurtenis roept volgens hem vragen op over de manier waarop de besluitvorming en betrokkenheid van verantwoordelijke partijen is georganiseerd.