Kolonel Werner Kioe A Sen bevorderd tot Brigade Generaal Nationaal Leger

Kolonel Werner Kioe A Sen en chan en mathoera

Met trots kondigde president Chan Santokhi woensdag de officiële bevordering aan van Kolonel Werner Kioe A Sen tot Brigade Generaal van het Nationaal Leger.

Deze rang wordt na tien jaar opnieuw bekleed binnen het leger, een mijlpaal die de toewijding en expertise van Kioe A Sen weerspiegelt.

Brigade Generaal Kioe A Sen is sinds 1998 actief in het Nationaal Leger en heeft gedurende zijn loopbaan diverse gespecialiseerde trainingen gevolgd en uiteenlopende functies vervuld.

Zijn uitgebreide ervaring en strategisch inzicht hebben hem voorbereid op deze cruciale rol binnen de nationale veiligheid.

Santokhi benadrukte tijdens de ceremonie dat het Nationaal Leger momenteel voor verschillende uitdagingen staat en dat Brigade Generaal Kioe A Sen samen met de leiding van het leger plannen heeft ontwikkeld om deze aan te pakken. Sommige van deze plannen zijn reeds in uitvoering.

“Het leiden van het Nationaal Leger brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee,” aldus de president. “Onze soevereiniteit, territoriale integriteit en de veiligheid van ons land en onze burgers moeten te allen tijde worden gewaarborgd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Brigade Generaal Kioe A Sen deze taak met volle toewijding op zich zal nemen.”

De president wenste de nieuwe Brigade Generaal veel succes in zijn verdere carrière en benadrukte het belang van de rol die hij zal vervullen in het versterken van de nationale veiligheid.