Winkeliers waarschuwen voor nieuwe prijsstijgingen consumptiegoederen in Suriname

Boodschappen winkelen shoppen supermarkt

Diverse winkelondernemers in Suriname waarschuwen de samenleving dat de prijzen voor consumptiegoederen binnenkort wederom zullen stijgen.

Zij leggen aan GFC Nieuws uit dat de wisselkoersen voor de Amerikaanse dollar en euro ten opzichte van de Surinaamse dollar (SRD) een stijgende trend vertonen.

Het is nog onduidelijk hoe lang deze tendens zich voortzet, wat zorgt voor onrust onder zowel importeurs, winkeliers als consumenten.

“Een ieder in ons land weet dat wij als winkeliers en importeurs de kosten in de prijzen moeten doorberekenen. Het is dus logisch dat bij een waardedaling van de Surinaamse munt, de prijzen naar boven zullen worden bijgesteld,” laten verscheidene ondernemers weten.

Volgens hen worden de meeste producten die in de winkelschappen liggen, geïmporteerd en in buitenlandse valuta afgerekend. Hierdoor hebben schommelingen in de wisselkoers een directe impact op de verkoopprijzen.

“We begrijpen dat het voor consumenten steeds moeilijker wordt om rond te komen, maar als wij niet meegaan met de koersontwikkelingen, kunnen we onze winkels niet draaiende houden,” aldus twee supermarkteigenaren.

De ondernemers roepen de regering Santokhi- Brunswijk op om dringend in te grijpen en te zorgen voor meer stabiliteit zodat de koopkracht van de bevolking niet verder achteruitgaat en bedrijven niet nog meer verlies lijden.