Volgens lifestyledeskundige Patricia Wong is het overduidelijk dat Surinamers bij Chinese restaurants in het land kwantitatief veel meer eten krijgen voor hun geld dan bij andere eetgelegenheden.
Op basis van haar eigen ervaringen stelt Wong dat Javaanse en Hindostaanse restaurants daarentegen vaak kleinere porties serveren voor een vergelijkbare prijs.
“Als je bijvoorbeeld een gezin met drie of vier kinderen hun maag rond wil laten eten en je hebt slechts 500 Surinaamse dollars, dan lukt dat het beste wanneer je porties eten haalt bij de Chinees. Voor dat geld krijg je daar het meeste eten in vergelijking met andere eethuizen,” legt ze uit.
Wong geeft aan dat dit komt doordat Chinese restaurants vaak meer gebruikmaken van goedkope ingrediënten zoals rijst en groenten, waardoor ze grotere porties kunnen aanbieden.
“De gerechten bij de Chinezen zijn vaak afgestemd op veel grotere gezelschappen, wat de prijs-kwaliteitverhouding voor de klant vaak ten goede komt,” aldus de deskundige.
Daarnaast speelt naar haar zeggen ook de bereidingswijze een rol.
“In de Chinese keuken worden vaak meerdere gerechten tegelijk klaargemaakt, wat kostenbesparend werkt. Dit voordeel wordt doorberekend aan de klanten, waardoor zij met hetzelfde budget meer eten kunnen kopen,” concludeert de lifestyledeskundige in gesprek met GFC.
P. Peterson, vaste redacteur bij GFC Nieuws, heeft een scherp oog voor boeiende verhalen. Zijn diverse interesses variëren van gezondheid en lifestyle tot internationale kwesties, technologie en misdaad. Zijn bijdragen verrijken de inhoud van het platform met zijn unieke perspectief.
Voor contact: peterson@gfcnieuws.com