Lichaam van vermiste Guyanese visser gevonden in Suriname

guyanese visser dood

Het lichaam van de 20-jarige visser Neezam Jawar, die maandag als vermist werd opgegeven, is dinsdag aangetroffen op de oever van een rivier in Suriname.

Jawar, afkomstig uit Adelphi New Area, East Canje, in Regio Zes (East Berbice-Corentyne), Guyana, woonde en werkte al twee jaar in Suriname.

Familieleden van de overledene melden dat ze hebben gehoord dat hij van een vissersboot is gevallen in de buurt van Paramaribo, meldt News Guyana.

Zijn broer, Akram Jawar, hoorde via een bericht op sociale media van het incident en probeerde contact op te nemen met een vriend van zijn broer, die bevestigde dat Neezam was verdronken.

De pleegmoeder van Jawar, Indira Gooroocharan, vertelde dat ze hebben gesproken met de kapitein van de boot en enkele andere betrokkenen, maar dat er weinig informatie werd verstrekt. “Neezam had geen familie in Suriname, hij was daar met vrienden en begon te werken op een vissersboot.

De kapitein nam contact op met zijn broer en vertelde ons dat ze naar hem zochten, maar dat ze hem niet konden vinden. We proberen nog steeds uit te vinden wat er precies is gebeurd. Alles wat we weten, is dat hij naar het visnet ging kijken en toen van de boot viel,” verklaarde Gooroocharan.

Dinsdag werd het lichaam van Neezam gevonden op een zandbank. De familie geeft aan dat ze nog steeds niet zeker zijn van de omstandigheden en dat de informatie die ze hebben, beperkt is. Het lichaam werd geïdentificeerd door een Surinaamse vrouw die Jawar kende.

Volgens Deowattie Nowrang, de biologische moeder van Neezam, vertrok haar zoon in 2022 naar Suriname en keerde sindsdien niet meer terug naar Guyana. Ze sprak nog met hem vorige week, waarin hij aangaf van plan te zijn om met Kerstmis naar huis te komen.

De Surinaamse autoriteiten onderzoeken de zaak verder.