Dierenbescherming Suriname en Readytex introduceren DBS-tassenlijn op Werelddierendag

dierenbescherming tassenproject

Het eerste exemplaar van de nieuwe ‘limited edition’ DBS-tassenlijn wordt gepresenteerd op zondag 6 oktober, in verband met Werelddierendag, tijdens de boekenmarkt van de DBS op het dierenasiel.

De introductie van deze speciale Suriname DBS-tas ondersteunt op verschillende manieren de fondsenwervingsactiviteiten van de organisatie. Want terwijl de aankoop van een tas al bijdraagt, kan deze op de boekenmarkt gelijk gebruikt worden voor de boeken en andere spulletjes die de bezoekers daar ook zullen kopen.

Behalve dat de zwaar belaste DBS-kas zo wordt aangevuld, wordt met de aanschaf en het gebruik van deze herbruikbare boodschappentas, ook een positieve stap voor het milieu gezet.

DBS en Readytex zijn er trots op dat de prints en tassen in Suriname ontworpen en vervaardigd worden. De hengsels van pangi-stof geven de tas een origineel Surinaams accent.

De speelse dierenprint op deze eerste editie is een ontwerp van beeldend kunstenaar Rinaldo Klas, geïnspireerd op het beeld dat hij eerder al ontwierp voor het dierenasiel.

Klas is een groot dierenliefhebber die in zijn kunst altijd de nadruk legt op een respectvolle relatie tussen mens, dier en natuur. De DBS-tas is zodoende een prachtaanwinst voor zowel dierenliefhebbers als kunstliefhebbers.

DBS en Readytex even met de introductie van deze leuke DBS-boodschappentas een herstart aan de samenwerking die zij oorspronkelijk in 2013 aangingen.

Ter ondersteuning van de fondsenwerving voor DBS lanceerden zij toen een ‘limited-edition’ T-shirtlijn waarin het Surinaamse dier centraal stond.

Deze leverde tot en met 2020, achttien unieke DBS T-shirts op, waarvan de laatste negen prints ontworpen waren door kunstenaars van Readytex Art Gallery.

Na een onderbreking van enkele jaren, voornamelijk ten gevolge van de COVID-pandemie, pakken de partners het project nu weer op, maar met een ander product.

De DBS-tas zijn te verkrijgen bij de viering van Werelddierendag op het dierenasiel tegenover de Paramaribo Zoo.
Werelddierendag wordt gevierd op zondag 6 oktober op het dierenasiel tegenover de Paramaribo Zoo van 9:00 tot 13:00 uur.

Vanaf maandag 7 oktober zijn de tassen tevens te verkrijgen bij Readytex aan de Maagdenstraat 44-48.