Legale verblijfsstatus voor ongedocumenteerde Surinaamse oud-Nederlanders in zicht

paspoort nederlands nationaliteit

Op woensdag 25 september heeft het consulaat van Suriname in Amsterdam een meeting gehad met het projectteam van de Nederlandse overheid in het kader van de uitvoering van het project om ‘ongedocumenteerde Surinaamse oud-Nederlanders in Nederland’, onder bepaalde voorwaarden te voorzien van een legale verblijfsstatus.

Namens het consulaat hebben de Consul-Generaal, Ruth Renfurm-Coutinho, en de Consul Lycette Tilon deelgenomen aan deze meeting.

Het projectteam bestaat uit de projectleider Mariana Hadu, namens de Gemeente Amsterdam, de projectleider Will de Jager, namens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), en Debra Gürses, namens het Amsterdams Solidariteits Komitee Vluchtelingen (ASKV).

De algehele communicatie en coördinatie van het project ligt bij de Gemeente Amsterdam.

Tijdens de meeting is de werkwijze van de regeling besproken alsook afspraken gemaakt over de te ondernemen stappen.

De informatie over de regeling is hier te vinden.

Voorts wordt er informatie gelegd bij de ter zake doende NGO’s, reisbureaus en andere organisaties die gericht zijn op de doelgroep. De Gemeente Amsterdam zal verder het consulaat voorzien van informatiepakketten alsook zal de informatie op hun website komen te staan.

Er is, onder meer, afgesproken dat er maandelijkse, en/of wanneer nodig, vaste overlegmomenten zijn tussen het ASKV en het Consulaat.

De Gemeente Amsterdam heeft de kick-off van het project gepland voor 15 oktober waarbij er een landelijke bijeenkomst wordt georganiseerd om informatie te verschaffen aan de gemeenschap.