Kapitein Manniesingh moedigt jongeren aan om te strijden voor hun toekomst

Kapitein Manniesingh

Vandaag, 1 oktober, zijn de scholen in Suriname weer van start gegaan. Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger deelt een bijzondere boodschap met de scholieren via GFC Nieuws.

Hij benadrukt dat wanneer leerlingen de schoolpoorten binnenlopen, ze in gedachten moeten houden dat ze deel uitmaken van iets groots. “Er zijn studenten over de hele wereld die dagelijks buitengewone uitdagingen aangaan om hun dromen na te streven,” zegt hij.

Manniesingh wijst op de inspanningen van deze studenten. “Ze beklimmen steile berghellingen en doorkruisen junglepaden, allemaal om op school te komen. Dit doen ze omdat ze begrijpen dat elke stap hen dichter bij een betere toekomst brengt.”

Daarnaast herinnert hij de leerlingen eraan dat hun kracht ligt in hun doorzettingsvermogen. “Elke les en elk boek dat je openslaat, brengt je een stap dichter bij jouw doel. Met studie en hard werken kun je armoede omzetten in voorspoed, obstakels omzetten in kansen en dromen omvormen tot realiteit.”

Hij roept ook op tot een positieve houding onder de leerlingen. “Vechten en pesten leiden nergens naartoe. Wanneer we elkaar naar beneden halen, verliezen we allemaal. Laten we in plaats daarvan elkaar ondersteunen, want samen winnen we.”

Tot slot wenst hij alle leerlingen veel succes. “Ga naar school, zet door en geloof in de kracht van kennis. Elke stap die je zet, hoe klein ook, brengt je dichter bij de toekomst die je voor jezelf en je land wilt creëren.”