Rundsaté voor SRD 88,- zorgt voor woede bij Surinaamse consumenten

Sate

Verscheidene consumenten hebben dinsdag aan GFC Nieuws aangegeven dat de prijzen van bepaalde producten in Suriname de pan uit rijzen.

Ze wijzen met name op de hoge kosten van dagelijkse consumptiegoederen, waarbij ze nadrukkelijk de prijs van een rundsaté in een bekende warung in Blauwgrond, Paramaribo-Noord aanhalen.

Deze wordt momenteel verkocht voor maar liefst SRD 88,- per stuk.

“Dat is omgerekend ongeveer €2,67 per sateetje, en dat is schandalig duur,” zegt een woedende klant uit de Surinaamse hoofdstad.

Hij zegt zeker te weten dat hier sprake is van woekerwinsten die ten koste gaan van de gewone man en vrouw die zo nu en dan van een lekkernij willen genieten.

Volgens de heer is het belangrijk dat consumenten in Suriname assertiever worden en zich uitspreken over deze exorbitante prijzen.

“Een ieder mag winst maken, maar dit is simpelweg sterk overvragen. Het is tijd dat we duidelijk maken aan de eigenaren van deze zaken dat ze aan ordinaire prijsopdrijving doen.”

Hij roept andere consumenten op om dergelijke prijzen niet te betalen. “We moeten ze een signaal geven dat ze zo niet met hun klanten kunnen omgaan,” besluit hij zijn boodschap aan GFC Nieuws.