Surinaamse vrouwen vertegenwoordigen inheemse gemeenschappen op regionaal AIWF-event

inheemse bijeenkomst i peru

Gisteren is de derde Amazonia Indigenous Women’s Fellowship (AIWF) kennis uitwisselingsevenement van start gegaan in Cieneguilla, Lima, Peru.

De bijeenkomst brengt 37 inheemse vrouwelijke leiders uit Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru en Suriname samen die zich inzetten voor het behoud van de biodiversiteit en het aanpakken van de klimaatverandering.

Vanwege de toewijding van in het bijzonder inheemse vrouwen uit het hele Amazonegebied aan het verdedigen van hun territorium en het transformeren van hun gemeenschappen door middel van hun kennis ondersteund het AIWF-programma, welke in 2021 van start ging door Conservation International, steeds meer in het versterking van capaciteit en erkennen van de inspanningen gepleegd door deze Inheemse vrouwelijke leiders.

Met deze 3de AIWF bijeenkomst zal de samenwerking tussen inheemse vrouwen worden bevordert in het Amazonegebied via een regionaal netwerk van inheemse leiders. Tijdens de bijeenkomst zal “collectief leren van elkaar op het gebied van natuur behoud” centraal staan.

Deze 3de AIWF bijeenkomst voor inheemse vrouwen wordt georganiseerd door Conservation International Global in samenwerking met de coördinator van inheemse organisaties van het Amazonegebied (COICA) en de ondersteuning van de The Estée Lauder Companies en de AFD – Agence Française de Développement onder de noemer van de ‘Our Future Forests – Amazon Verde’.

De Inheemse fellows die Suriname vertegenwoordigen bij deze bijeenkomst zijn Sharmaine Artist en Melisa Fredericks onder begeleiding van Shaniel Gena van CI Suriname.