Surinaamse kiezers laten zich als makke lammetjes leiden door misleidende politici

Stembus verkiezingen

GFC Nieuws-analist R. Pinas voorspelt dat de Surinaamse kiezers bij de komende verkiezingen opnieuw zullen worden misleid met loze beloftes en politieke retoriek.

Volgens hem is er geen enkele aanwijzing dat het Surinaamse volk in de afgelopen jaren wijzer is geworden. Integendeel, hij meent dat vooral de jongere generatie zelfs nog makkelijker te beïnvloeden is door slimme politieke trucjes en campagnes.

“Het zou ontzettend naïef zijn om te denken dat kiezers een keuze maken op basis van inhoudelijke programma’s en gedegen argumenten.

In werkelijkheid wijzen alle signalen erop dat sluwe politici er wederom in zullen slagen om een groot deel van de kiesgerechtigden als makke lammetjes aan zich te binden,” aldus de objectieve waarnemer.

Volgens de analist draait het bij verkiezingen in Suriname allang niet meer om de inhoud. “Het is evident dat de leiders met het meeste charisma en de grootste mond de meeste stemmen zullen binnenhalen.

Het gaat niet om beleidsplannen, maar om wie het best de massa kan bespelen en wie de meeste zichtbaarheid heeft.”

Pinas wijt deze situatie mede aan het lage scholingsniveau van de gemiddelde Surinamer.

“Ze zijn zo makkelijk te beïnvloeden dat je het bijna niet voor mogelijk houdt. De realiteit is dat veel mensen niet verder kijken dan oppervlakkige beloftes en mooie praatjes,” concludeert hij.