Lokaal bedrijfsleven ondersteunt ressort Munder met Community Outreach Programma

community project munder

Het Munder Community Outreach Programma is een pilotproject dat per 1 oktober van start gaat met als doel om het onderwerpelijk ressort positief te ontwikkelen conform de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Het programma is een product van Munder, voor Munder, aldus Night Owl Projects, een sociaal ondernemerschapsbureau dat sedert december 2021 haar bedrijfsactiviteiten uitvoert in het ressort.

Tijdens een onderhoud met de districtscommissaris van Paramaribo Noord Oost, Ricardo Bhola, heeft Night Owl Projects de nodige ondersteuning gehad om van start te gaan.

Vanuit de organisatie zal er in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven dat actief is in het ressort, gewerkt worden aan verschillende fondsenwervingsacties om zodoende de voorgestelde initiatieven uit te voeren.

Het concept is simpel, teruggeven aan de gemeenschap! Hetzij als onderdeel van de ondernemingen hun Corporate Social Responsibility (CSR), community funds, maar ook gewoon vanwege gevoel voor je medemens en dat ook nog in eigen directe omgeving.

In overeenstemming met belangrijke actoren zoals de twee buurtmanagers, de DR en RR leden van Munder zal via het programma de nadruk worden gelegd op de volgende prioriteitsgebieden:
1) Educatie;
2) Sport en recreatie;
3) Gezondheid;
4) Ondernemerschap en;
5) Milieu.

Het programma is mede tot stand gekomen door initiatiefnemer Raoul Kana, buurtmanager van Munder Noord Oost, die op zoek is gegaan naar ondersteuning van partners om zijn verzorgingsgebied positief te ontwikkelen.

Vanwege het netwerk, de capaciteit en de ervaring van Night Owl Projects bij de opzet en uitvoering van dergelijke projecten hebben partijen de afgelopen weken gewerkt aan een model met een duurzaam karakter voor het voortbestaan van de beoogde activiteiten.

Lokale expertise zal worden ingezet voor het verzorgen van workshops, lezingen, sport en recreatie activiteiten, alsook het voorlichten van de gemeenschap over verschillende onderwerpen over het recht, gezondheid en milieu.

De bedoeling van het programma is om vooral de minder daadkrachtige lagen van de gemeenschap te bereiken, door dergelijke activiteiten gratis beschikbaar te stellen en zodoende het principe van “leave no one behind” toe te passen bij de groei en ontwikkeling van het ressort Munder.