Douane Nederland en Suriname versterken samenwerking: gezamenlijke controleacties bij haven en luchthaven

Douane Nederland en Suriname

Een delegatie van de Nederlandse Douane heeft afgelopen week Suriname bezocht om samen te werken aan de optimalisatie van douaneprocessen en capaciteitsopbouw.

Tijdens het bezoek werden belangrijke stappen gezet om de grenscontroles en logistieke processen in het land te verbeteren.

De Nederlandse douanemedewerkers brachten een bezoek aan zowel de haven van Paramaribo als de Johan Adolf Pengel International Airport, meldt de ambassade op hun sociale media pagina.

Hierbij werd niet alleen inzicht verkregen in de logistieke en douaneprocessen, maar namen de Nederlandse medewerkers ook actief deel aan verschillende controleacties.

Zo controleerden zij reizigersbagage bij binnenkomende vluchten, beoordeelden zij de scanbeelden van bagage, en werkten zij samen met de Surinaamse douanerecherche bij de controle van uitgaande geschenkzendingen.

Als ondersteuning in de strijd tegen grensoverschrijdende internationale drugscriminaliteit heeft de Nederlandse delegatie speciale testers voor verdovende middelen overhandigd aan het hoofd van de Surinaamse Douane.

Deze testers zullen helpen bij de opsporing van drugs tijdens de reguliere controles.

Het bezoek markeert een belangrijke stap in de samenwerking tussen beide landen en biedt nieuwe kansen om de douaneprocessen verder te professionaliseren en de grensbeveiliging te versterken.

Foto: Nederlandse Ambassade