Voorzitter NPS: “Aanvallen van binnen en buiten zullen ons niet stoppen”

NPS voorzitter Gregory Rusland

Tijdens de kranslegging op zondag 29 september ter gelegenheid van het 78-jarig bestaan van de Nationale Partij Suriname (NPS), sprak voorzitter Gregory Rusland krachtige woorden over de toekomst van de partij en de uitdagingen waarmee ze te maken heeft.

Hij benadrukte de noodzaak van eenheid en inclusiviteit binnen de NPS en hekelde de interne en externe aanvallen die de partij te verduren krijgt.

Rusland wees op het feit dat sommige leden binnen de partij hun eigen richting kiezen en publiekelijk kritiek uiten op de voorzitter wanneer hun persoonlijke wensen niet worden ingewilligd.

“De NPS is er voor alle Surinamers, niet slechts voor een bepaalde elitegroep,” verklaarde Rusland. Hij onderstreepte dat de partij in haar 78-jarige geschiedenis een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Suriname, en dat ze dat ook in de toekomst zal blijven doen.

Hij erkende dat politieke macht en invloed altijd gepaard gaan met aanvallen, vooral wanneer de NPS vooruitgang boekt. “Wanneer ze zien dat de NPS in opmars is, zullen ze ons aanvallen,” zei hij. Echter, Rusland benadrukte dat de partij vastberaden is om door te gaan met haar missie: het bijdragen aan een beter Suriname.

De NPS-voorzitter richtte zich ook tot de interne partijleden die hem publiekelijk aanvallen. “Er zijn aanvallen van buitenaf, maar ook van binnenuit, van mensen die de voorzitter niet mogen, ongeacht wat hij doet,” stelde Rusland.

Hij maakte duidelijk dat deze personen niet zullen slagen in hun pogingen om hem als voorzitter ten val te brengen. Hij deed een oproep aan alle NPS’ers die het niet eens zijn met zijn aanpak om in dialoog te gaan, maar waarschuwde hen tegelijkertijd om de structuren en tradities van de partij te respecteren.

“De NPS is niet voor een elitegroep, maar voor iedereen, ook voor degenen die niets te eten hebben,” verklaarde Rusland.

Hij riep de partijleden op om samen te werken en zich te richten op het gezamenlijke doel: het winnen van de verkiezingen in 2025 en het verwerven van de macht om Suriname verder te ontwikkelen.

Rusland sloot af met een krachtige boodschap: “Laat ons ons richten op de toekomst en zorgen dat de NPS bij de verkiezingen van 25 mei 2025 de grootste wordt. Ik sta open voor dialoog met elke rechtvaardige NPS’er, maar respecteer de partij ook. Niet omdat jij links wil, moet de hele partij ook links.”