Gajadien: Toekomst Suriname niet veilig in handen van de NDP

Gajadien Asiskumar 0717

Asiskoemar Gajadien, fractieleider van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) in het parlement, heeft scherpe kritiek geuit op de Nationale Democratische Partij (NDP).

In een interview benadrukte hij dat de NDP, volgens hem, nooit meer de leiding van Suriname zou mogen krijgen. Gajadien wees op de geschiedenis van de partij en stelde dat elke keer wanneer de NDP aan de macht is geweest, zij hebben bewezen het land niet op een verantwoorde manier te kunnen besturen.

Hij voegde eraan toe dat dit geen oproep is om de NDP volledig buiten het politieke bestuur te houden, maar dat de partij simpelweg geen leiderspositie mag bekleden. “Ik zal geen enkele politieke partij wegzetten. Zolang ze draagvlak hebben en een positieve bijdrage leveren, is er geen probleem. Maar de NDP mag geen leiding hebben,” aldus Gajadien.

De VHP-fractieleider gaf aan dat het niet uitmaakt wie de leiding binnen de NDP zou overnemen. Of het nu oud-president Desi Bouterse, Abrahams, Simons, of mevrouw Bouterse is, volgens Gajadien zou de partij in iedere samenstelling het land schade berokkenen. “We weten wat de NDP aan de leiding zal doen—het land verder vernietigen,” zei hij.

De VHP-topper benadrukte dat zijn kritiek is gebaseerd op de historische prestaties van de NDP, waarbij hij verwees naar periodes waarin de partij verantwoordelijk was voor economisch en bestuurlijk wanbeleid.

Hij herhaalde dat Suriname leiderschap nodig heeft dat daadkrachtig en verantwoordelijk is, en dat partijen die dat kunnen bieden welkom zijn in het politieke speelveld. Echter, volgens Jagadien heeft de NDP herhaaldelijk bewezen dit niet te kunnen waarmaken.

Met deze stevige uitspraken laat de fractieleider van de VHP duidelijk weten dat de toekomst van Suriname, volgens hem, niet veilig is onder leiding van de NDP, ongeacht wie binnen de partij het roer in handen zou hebben.