‘Surinaamse burgers de dupe van ondeugdelijke watermeters SWM’

water swm kraan

De heer ‘Maikoe Quentin’ heeft bij onze redactie een klacht ingediend over de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) vanwege onjuiste meterregistraties en het uitblijven van actie vanuit de SWM.

Volgens Quentin worden huishoudens en bedrijven in het Noorden van Paramaribo gedwongen om water in bulk aan te schaffen, omdat er geen water door de SWM-meters komt, terwijl deze wel hoge standen blijven registreren.

Quentin stelt dat hij al meer dan een jaar probeert de SWM te overtuigen om de meters te vervangen of te ijken, maar dat het waterbedrijf niet reageert. “Het is absurd wat er zich voordoet in het land.

Mensen moeten hoge kosten betalen voor energie en water, maar de controle op de meters wordt niet gedaan door een onafhankelijke instantie.

Terwijl apparaten zoals pompstations en weegschalen jaarlijks worden gekeurd, lijken de watermeters van SWM hierop een uitzondering te vormen.”

Daarnaast merkt Quentin op dat de regering niets doet om de situatie te corrigeren. Hij wijst op de hoge belastingdruk op de burgers en het gebrek aan investeringen in basisvoorzieningen en onderhoud van infrastructuur zoals goten en bermen.

“Wanneer iemand dan zelf een waterbron wil graven, wordt dit verboden en riskeert men hoge boetes. De regering lijkt lak te hebben aan de problemen van de samenleving,” aldus de heer Quentin.

De heer Quentin roept de regering op om de controle van meters strenger te reguleren en burgers niet langer op te zadelen met onnodige kosten.

“Moge God genade hebben over Suriname en eerlijke leiders brengen die echt naar de noden van het volk luisteren,” besluit hij zijn ingezonden brief.

GFC Nieuws nodigt de SWM en betrokken instanties uit om te reageren op deze klacht.