Visser mishandelt collega bij aanmeersteiger, gearresteerd na klopjacht

Handboeien arrest gevangenis

De Surinaamse politie heeft de verdachte A.A. op vrijdag 27 september opgespoord en gearresteerd op verdenking van mishandeling.

Op dinsdag 3 september is aangifte gedaan van mishandeling tegen de verdachte A.A., een visser.

Volgens de verklaring van de aangever vond het incident plaats bij de aanmeersteiger na terugkomst van zee, waar zij de gevangen vis wilden verkopen.

Terwijl de aangever in gesprek was met een medevisser, werd hij onverwachts door de verdachte A.A. zonder aanleiding in het gezicht geslagen. De vriend van de aangever greep onmiddellijk in en riep de verdachte op om te stoppen.

In een poging de situatie te verergeren, trok de verdachte vervolgens een mes en zwaaide ermee richting de aangever.

Dankzij het ingrijpen van de vriend werd een verdere escalatie voorkomen. De aangever nam daarna contact op met een familielid om hem op te halen en deed vervolgens aangifte bij het politiebureau van Marienburg.

De aangever ontving een geneeskundig formulier voor medisch onderzoek bij een arts, om de opgelopen verwondingen te laten onderzoeken.

Na verder onderzoek werd de verdachte A.A. op vrijdag 27 september opgespoord en gearresteerd op verdenking van mishandeling.

Hij werd voorgeleid aan een Hulp Officier van Justitie en, in overleg met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld in het belang van het onderzoek.

Het verdere onderzoek wordt uitgevoerd door de politie van station Nieuw Amsterdam.