Sollicitanten in Suriname vaak afgewezen omdat ze onvoldoende weten over bedrijf

kantoor werk baas zaken ondernemer bellen telefoon medewerkers

Een groot deel van de afwijzingen van sollicitanten in Suriname komt door een gebrek aan kennis over het bedrijf waar ze solliciteren.

Dit stelt een HR-medewerker van een bekende firma in Paramaribo in gesprek met GFC Nieuws. Op verzoek blijft de naam van de medewerker en het bedrijf anoniem.

“Veel mensen solliciteren naar een functie, maar wanneer we vragen wat ze weten over ons bedrijf, staan ze met een mond vol tanden. Het lijkt alsof men niet eens de moeite neemt om vooraf onderzoek te doen,” aldus de HR-medewerker.

“Dat zegt veel over de houding van zo’n sollicitant. Iemand die de tijd neemt om het bedrijf te leren kennen, toont interesse en betrokkenheid, en dat is een belangrijke eerste stap naar een succesvolle carrière.”

Volgens de medewerker getuigt een gebrek aan kennis over de organisatie van onvoldoende voorbereiding en een tekort aan werkethiek.

“Het toont niet alleen desinteresse, maar ook een gebrek aan inzet en motivatie. Het gaat niet alleen om het vervullen van een rol, maar om het bijdragen aan een gezamenlijke visie.”

Een andere veelvoorkomende reden voor afwijzingen is de matige motivatie van sollicitanten om voor het bedrijf te willen werken.

“Als een kandidaat niet goed kan verwoorden waarom hij of zij juist voor ons bedrijf wil werken, geeft dat weinig vertrouwen dat die persoon op lange termijn bij ons past.”

Volgens HR-expert en auteur Dr. Michael Boutin zoeken werkgevers naar kandidaten die een stap extra zetten.

Het kennen van de bedrijfswaarden en -doelen kan volgens hem het verschil maken tussen een afwijzing en een aanbod.

Foto ter illustratie.