Politie start voorlichtingscampagne tegen mensenhandel in achterland van Suriname

Suriname politie1

De medewerkers van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname hebben van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 september 2024 samen met een vertegenwoordiger van het Bureau voor de Dienstverlening aan NGO’s (BFN) een bezoek gebracht aan het dorp Anapaike in het Lawa-gebied.

Dit bezoek stond in het teken van awareness-sessies voor de inheemse bevolking in het achterland van Suriname. Het doel van deze sessies was om de gemeenschap bewust te maken van de risico’s en signalen van mensenhandel en mensensmokkel.

Er werd onder meer aandacht besteed aan het herkennen van deze strafbare feiten, het melden ervan, en het identificeren van mogelijke slachtoffers.

De sessies worden gefinancierd door het Canada Fonds, met ondersteuning van de stichting BFN. In de komende periode zijn er nog meer voorlichtingssessies gepland in dit gebied.

De TIP-afdeling organiseert regelmatig awareness-sessies door heel Suriname, in samenwerking met de afdeling Public Relations. Hierbij worden zogenaamde ‘hot spots’ geïdentificeerd waar extra aandacht wordt besteed aan deze problematiek.