Volgens lifestyledeskundige Patricia Wong is het mogelijk dat de cancelcultuur in Suriname zich in de toekomst zou kunnen ontwikkelen, maar dat zal afhangen van een aantal factoren.
“Een van de belangrijkste redenen waarom de cancelcultuur in Nederland zo sterk aanwezig is, is de invloed van sociale media en de rol van de mainstream media. In Suriname is de mediacultuur minder intens en spelen sociale media een minder dominante rol in het vormen van publieke opinie,” legt ze uit aan GFC Nieuws Lifestyle.
Toch sluit ze niet uit dat de cancelcultuur in Suriname kan groeien naarmate het land verder digitaliseert en sociale media een steeds grotere rol gaan spelen in het dagelijks leven.
“Met de toename van internettoegang en de globalisering van informatie, kunnen we verwachten dat mensen in Suriname meer betrokken raken bij discussies over ethisch gedrag, maatschappelijke verantwoordelijkheid en publieke figuren.
Dat zou kunnen leiden tot een verschuiving in hoe mensen omgaan met schandalen en controverses,” stelt ze.
Ze voegt er echter aan toe dat de cultuur van vergeving en de sterke sociale netwerken in Suriname diepgeworteld zijn.
“Het zal tijd kosten voordat een cultuur van snelle publieke veroordeling hier echt voet aan de grond krijgt. Het is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt,” aldus de deskundige.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com