Lifestyledeskundige Patricia Wong heeft in een gesprek met GFC Nieuws erop gewezen dat ondanks de overgang naar een democratische regering in Suriname en het feit dat het militaire regime geen invloed meer heeft, veel Surinamers nog steeds terughoudend zijn om kritiek te leveren op beleidsmakers.
Wong stelt dat deze terughoudendheid voornamelijk voortkomt uit de angst voor mogelijke repercussies, zoals ontslag of andere vormen van tegenwerking door invloedrijke politieke figuren.
“Op basis van de gesprekken die ik voer, kom ik tot de voorzichtige conclusie dat er nog steeds bij velen in Suriname een gevoel van angst heerst om hun mond open te doen, vooral onder ambtenaren,” verklaarde ze.
De deskundige vergelijkt deze situatie met die van de Surinaamse diaspora in Nederland, waar mensen minder bang lijken te zijn om hun mening te uiten.
“Lees en luister ook naar de vlijmscherpe kritiek van de Surinaams-Nederlandse analisten Mahawatkhan en Ramcharan. Zij halen Surinaamse politici die er een potje van maken zonder enige angst snoeihard en zonder enige genade onderuit,” voegt ze toe.
Volgens Wong is de angst voor repercussies in Suriname nog steeds een obstakel voor openlijke kritiek, wat de politieke en sociale vooruitgang in het land belemmert.
Afbeelding ter illustratie.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com