Santokhi’s VHP weigert genoegen te nemen met verlies in 2025

chan santokhi president vhp

COLUMN- Velen voorspellen dat de VHP onder leiding van Chan Santokhi na de komende verkiezingen in mei 2025 uit de coalitie zal verdwijnen.

Op diverse fora klinkt al het oordeel dat deze regering op zijn laatste benen loopt. Echter, volgens mijn bronnen denken de topfiguren binnen de VHP daar heel anders over. Santokhi en zijn team zijn vastbesloten om zich niet zomaar gewonnen te geven.

Om kiezers voor zich te winnen, zal de VHP zeer onconventionele methodieken toepassen. Het is vrijwel zeker dat er populistische maatregelen zullen worden doorgevoerd om weer in de gunst van het volk te komen.

We mogen verwachten dat de partij met gulle hand voordelen zal uitdelen, misschien zelfs buiten de traditionele kaders om.

Daarnaast beschikt de VHP over kapitaalkrachtige sponsors die er baat bij hebben om de olie-inkomsten in de volgende kabinetsperiode veilig te stellen.

Deze sponsors zullen niet aarzelen om hun middelen in te zetten voor een herverkiezing van Santokhi. Het zou niemand moeten verbazen als de oranje partij zelfs zover gaat om delen van de media en bekende influencers om te kopen om zo de publieke opinie gunstig te beïnvloeden.

Kortom, de komende periode tot aan de parlementsverkiezingen zal allesbehalve saai zijn. De VHP zal elke mogelijke strategie benutten om hun positie te behouden.

Bereid je voor op een politiek spektakel van ongekende proporties. Het volk zal de kracht en vastberadenheid van de VHP ervaren in een strijd om de toekomst van Suriname.

Ik weet zeker dat Santokhi en zijn partijtoppers geen genoegen nemen met verlies in 2025.