Diaspora in Nederland denkt vaak onterecht dat rijke Surinamers hun geld op oneerlijke wijze verdienen

suriname geld

COLUMN- Het is een zeer kwalijke zaak dat sommige personen in Nederland er automatisch van uitgaan dat wanneer iemand die in Suriname woont financieel succesvol is, dit succes afkomstig is uit criminele activiteiten.

Dit vooroordeel is niet alleen ongegrond, maar ook schadelijk.

Een schrijnend voorbeeld is een familielid dat uit Nederland op vakantie was in Suriname.

Deze persoon werd geweigerd om te worden ontvangen door een andere familielid omdat er in Nederland geroddeld zou zijn over hun financiële succes en de herkomst van hun gelden. Het is niet fair om dergelijke vooroordelen te hebben.

Ja, het moet toegegeven worden dat velen van wie je het nooit zou denken hun geld verdienen met criminele zaken, vooral met verdovende middelen.

Maar dat betekent niet dat iedereen met veel geld in Suriname oneerlijk bezig is geweest. Er zijn genoeg mensen die nog altijd op een eerlijke manier hun zaken doen en hiermee hun fortuin hebben vergaard.

Het beschadigen van iemands goede naam en eer enkel omdat ze in Suriname wonen, ondanks ons land een narcostaat is, is onaanvaardbaar.

Dit gebeurt vaak door personen van Surinaamse origine die in Nederland wonen. Het is een vorm van discriminatie die we moeten verwerpen. Laten we mensen niet beoordelen op basis van ongefundeerde vooroordelen, maar op hun daden en eerlijkheid.