Groeiende ellende in Klein Henar: DNL luistert naar wanhoop van bewoners

DNL meeting

Tijdens een onlangs door De Nieuwe Leeuw (DNL) belegde wijkbijeenkomst in Klein Henar, district Nickerie, werd door de inwoners een aantal grote misstanden aan de leiders van de partij, waaronder Dharm Mungra, Yerry Khoesial en R. Churamon, voorgelegd.

Naast de grote armoede vanwege het tekort aan werkgelegenheid, goed onderwijs, erbarmelijke infrastructuur, en het ontbreken van essentiële medicatie, speelt vooral het huisvestingsvraagstuk een grote rol.

Dat laat de partij maandag in een persbericht aan GFC Nieuws weten.

Het gebrek aan werkgelegenheid en onderwijs draagt volgens DNL bij aan de vicieuze cirkel van armoede die veel gezinnen niet kunnen doorbreken.

Veel jonge echtparen kunnen ondanks jarenlange verzoeken zelfs niet over een kleine bouwkavel beschikken, waardoor in een aantal gevallen drie tot vier gezinnen in een ouderlijke woning moeten samenwonen.

Dit brengt volgens de partij veel sociale spanningen met zich mee, waaruit zelfs enkele zelfmoorden zijn voortgevloeid.

De gemeenschap voelt zich in de steek gelaten en ernstig bedrogen door oude politieke partijen die ondanks beloften niets voor hen hebben gerealiseerd.

Enkele van deze partijen hebben vier tot tien keer de regeermacht verworven, maar vergaten daarna hun plechtige beloften.

Tijdens de bijeenkomst uitten de inwoners hun erkentelijkheid voor De Nieuwe Leeuw, die bereid is om te midden van de huidige malaise op te staan en te strijden voor een nieuwe politiek. De gemeenschap roept op tot concrete acties en zichtbare verbeteringen.

Door een aantal moeders werd ook de grote noodzaak aangegeven voor recreatievoorzieningen voor de jeugd in het dorp.

Er zijn totaal geen sportfaciliteiten of recreatiemogelijkheden, wat leidt tot verveling en een verhoogd risico op criminaliteit.

Voorzitter Dharm Mungra gaf aan dat het volk zich moet verzetten tegen de patronagepolitiek van de oude partijen en voortaan moet kiezen voor partijen die een degelijk ontwikkelingsplan kunnen presenteren. Alleen dan kiest men voor daadwerkelijke ontwikkeling.

De Nieuwe Leeuw heeft daar vanaf de vorige verkiezing het voortouw in genomen, maar het volk had zich jammer genoeg wederom voor de zoveelste keer laten strikken door holle en zoete praatjes van “wo set ing”, staat in het bericht van DNL.