Huwelijkskoppel uit Maretraite 5: Klaag minder, doe meer voor Suriname

gat straat weg onderwater onverstroming asfalt

Een huwelijkskoppel uit Maretraite 5, Paramaribo, Suriname, heeft via e-mail aan GFC Nieuws laten weten dat zij het constante geklaag over de regering Santokhi meer dan zat zijn.

Vooral het gemopper op het ministerie van Openbare Werken (OW) vinden zij sterk overdreven.

“Iedereen weet dat het ministerie nauwelijks voldoende geld heeft om zelfs eenvoudige machines aan te schaffen. En toch blijft men klagen over achterstallige werkzaamheden,” aldus het stel.

De man en vrouw die aangeven beiden ambtenaar te zijn, leggen uit dat inwoners van Suriname ook zelf kunnen bijdragen aan het verbeteren van hun leefomgeving, vooral als het gaat om de gaten in de weg.

“Is het zoveel moeite om een gat in de weg dat voor je huis is, desnoods samen met een paar buren te dichten met wat stenen en cement?

In plaats van steeds te klagen, doe wat voor je land. Maak je woonomgeving schoon, repareer gaten in de wegen van de buurt en wacht niet steeds op de regering,” is hun advies.

Het echtpaar wijst erop dat president Santokhi een bankroet land heeft overgenomen.

“De schade is beslist niet binnen een paar jaar hersteld. Waarmee de regering bezig is, is een langdurig proces. De vorige regeerders hebben ons land volledig geruïneerd.

Wij moeten met z’n allen helpen aan de wederopbouw. Een ieder moet een steentje bijdragen.”

Met deze oproep hopen zij dat meer mensen hun verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen aan de verbetering van hun leefomgeving, in plaats van enkel kritiek te leveren op de regering die naar hun zeggen een failliet Suriname heeft overgenomen.