Schoolleider NKC instituut blij en dankbaar na schoon maken goot aan de Rosanlaan

Goot schoonmaak

Schoolleider van het NKC Instituut, Nancy Leetz-Nathoenie, heeft eerder via GFC Nieuws aan de bel getrokken en de minister van Openbare Werken opgeroepen om de situatie aan de Rosanlaan in Paramaribo, Suriname,  aan te pakken.

Tijdens de regenperiode veranderde de straat in een rivier, waardoor ouders moeite hadden om hun kinderen op school af te zetten. Hierdoor was de school ook enkele dagen gesloten.

Leetz-Nathoenie gaf aan dat ze hun deel doen door de berm te onderhouden en te beplanten, maar dat het de taak van de minister van Openbare Werken is om de goten op te graven. Aan deze oproep is gehoor gegeven en de goot is vandaag opgegraven.

Leetz-Nathoenie is zeer blij en dankbaar dat de minister hun noodkreet heeft beantwoord.

“Iedereen heeft een taak en als we allemaal een handje helpen, zal het beter gaan met ons geliefde land Suriname. We gaan geen vingers wijzen. Wij onderhouden de berm vrijwillig, omdat we hier wonen en ons verplicht voelen om ons steentje bij te dragen.”

“We verwachten dat de minister ook zijn verantwoordelijkheid neemt door zijn mensen in te zetten om de goten netjes te graven.

Ik denk dat dit het begin is van succes en dat de minister een goede start heeft gemaakt. We doen een beroep op de minister om alle gebieden die in een vergelijkbare situatie verkeren aan te pakken”, aldus de directrice.

Daarnaast heeft ze nog een verzoek aan de minister. Na het recentelijke scrapen van de Rosanlaan is de situatie verslechterd.

Ze vraagt de minister ervoor te zorgen dat er een controleur aanwezig is om de kwaliteit van het werk te waarborgen. Ze dringt erop aan om de straat opnieuw te laten scrapen, dit keer met de juiste zorg en aandacht.