VHP’s elite-financiering benadeelt Surinamers met lage inkomens

Dollars geld

COLUMN- Suriname heeft baat bij een president en politieke partij die niet worden gesponsord door de rijke elite. De VHP heeft een aanzienlijk deel van haar verkiezingscampagne in 2020 gefinancierd met geld van welvarende kapitalisten in ons land.

Er zijn sterke indicaties dat ook bij de komende verkiezingen dit het geval zal zijn.

Iedereen die denkt dat deze sponsors hun miljoenen Amerikaanse dollars doneren uit goedhartigheid, is erg naïef. Het geïnvesteerde geld moet ruim worden terugverdiend door de donoren.

Daarom heeft de VHP tijdens haar beleidsjaren altijd rekening gehouden met de belangen van onder meer het casinowezen en andere sectoren waaruit het geld afkomstig is.

De belangen van de geldgevers prevaleren, niet van de Surinaamse samenleving die het in financieel opzicht heel erg moeilijk heeft.

Kortom, VHP’s elite-financiering benadeelt Surinamers met lage inkomens.

Suriname zou beter af zijn met een partij die geen geld heeft ontvangen van de rijke machtige elite.

Een dergelijke partij zou namelijk een rechtvaardiger bestuur kunnen bieden, waarbij de focus ligt op de noden van het volk in plaats van op de wensen van de rijke donoren.

Dit zou kunnen leiden tot beleid dat eerlijker is en meer gericht op het algemene welzijn van de bevolking. Het zou corruptie verminderen en een transparanter bestuur mogelijk maken.

Bovendien zou het een kans bieden om de sociale ongelijkheid in het land aan te pakken en te zorgen voor een meer evenwichtige economische groei die ten goede komt aan alle lagen van de bevolking.

Zo’n bestuur zou het vertrouwen van de bevolking kunnen herstellen en een solide basis kunnen leggen voor een duurzame ontwikkeling van Suriname.